Saturday, November 24, 2012

Holodomor in Ukraine, 1932-1933

The Holodomor (Extermination by hunger) was a man-made famine in Ukrainian SSR between 1932 and 1933. During the famine, which is also known as the "Terror-Famine in Ukraine" and "Famine-Genocide in Ukraine", millions of Ukrainians died of starvation in a peacetime. The Holodomor is unprecedented catastrophe in the history of Ukraine.

Сьогодні день пам'яті жертв Голодомору - однієї з найсумніших дат в історії України. Голод траплявся в історії різних націй, але тут йдеться про голод величезного народу у Європі та ще й у 20 столітті, що взагалі нонсенс. Ми тужимо за усіма померлими у 1932-1933 рр., але головне, нам треба відповісти на питання: чи був той голод просто лихом державного масштабу у СРСР, чи він був спрямований саме проти українського народу? Як людина, яка усе життя працює з цифрами, я вирішив просто порівняти дані офіційних переписів населення у Радянському Союзі за 1926 та 1939 рр. Далі я на ваш розгляд надаю таблицю, з якої ви можете самостійно зробити висновки:













1926: http://demoscope.ru/weekly/ssp/ussr_nac_26.php
1939: http://demoscope.ru/weekly/ssp/sng_nac_39.php

Я навмисно узяв дані саме з найавторитетнішого російського сайту, щоб уникнути безглуздих закидів в упередженості та наданні неправдивої інформації. Ці дані є офіційними даними державних переписів у Радянському Союзі. Як ми бачимо, руйнується головний міф, який нам нав'язували у СРСР, мовляв, страждали усі однаково. З таблиці добре видно, що усі основні народи Радянського Союзу значно збільшили свою кількість, окрім українців, кількість яких навпаки значно скоротилася. Навіть при тій народжуваності, коли у багатьох українських сім'ях було 5-6 дітей, українська нація не змогла до 1939 року відновити свою кількість навіть до тої, яка була у 1926 році. Хтось ще вірить у таку вибірковість голоду? Дивним чином найбільше постраждали саме ті регіони СРСР, де більшість становили етнічні українці, навіть коли мова йде про території за межами кордонів Української РСР, наприклад, в Кубані, де за офіційними даними перепису 1926 року саме українці були у більшості по відношенню до інших народів регіону. До 1939 року етнічна картина на Кубані кардинально змінилася. З усього цього можна зробити тільки один об'єктивний висновок, а саме, що голод у 1932-1933 рр. був спрямований проти української нації. Ми не тільки сумуємо за безневинними жертвами голоду 1932-1933 рр., але й пам'ятаємо, звідки йшли накази про знищення мільйонів українців. Такі речі не пробачаються, й час відплати таки прийде.

За часів СРСР від штучного голоду також відчутно постраждали казахи, але вони ніколи не були на провідних ролях у Радянському Союзі, до того ж це азійський народ, а Голодомор відбувся майже у центрі заможної Європи. У ті роки жоден європейський народ не постраждав більше, ніж українці. Нащадки катів мають бути покарані. І над цим ми маємо працювати щодня.

5 comments:

  1. Хорошо, как на счет утверждения, что дискриминация была по социальному признаку, максимум по территориальному, а не по национальному? У всего этого была своя экономика, если настаивать на национальном мотиве, нужно исключать это, либо утверждать что экономические выгоды были мнимые и были только поводом для уничтожения украинской ниции. Также для доказательства национального мотива нужно показать, что украинцев уничтожали за пределами названных территорий. В это вряд ли кто то поверит, поэтому версия геноцида, если вы об этом, выглядит скорее как притянутая за уши. К слову, то же самое в ситуации с бытовым антисемитизмом, когда люди на самом деле ненавидят богатых, но говорить о евреях и национальной подоплеке всех пороков связанных с богатством более выгодно для себя.

    ReplyDelete
    Replies
    1. По-перше, у цьому блозі основною є українська мова, а додатковою англійська. Усі інші мови у цьому блозі неприйнятні. Прохання дотримуватись правил блогу.
      По-друге, економічні довгострокові вигоди для кацапів очевидні. Вони таким чином звільняли для своєї нації життєвий простір на родючих землях з гарним кліматом. Усіх знищувати зовсім не треба, досить знищити значну частину народу, зламати інших, а потім асимілювати. Тим більше безглуздо було безпосередньо масово знищувати українців за межами їх основних регіонів проживання. У Радянському Союзі щосили працював механізм асиміляції, й так ефективно, що відірвані від своєї культури інші народи буквально через покоління записувалися росіянами й фактично повністю втрачали зв'язок зі своїм корінням. Практично усі етнічні українці колишнього Зеленого Клину (й навіть Кубані) зараз вважають себе росіянами, хоча їх предки навіть не розмовляли кацапською говіркою, я вже мовчу про більш глибокі національні моменти.
      Що стосується антисемітизму, то ти знову видаєш безглузді стереотипи. Мені, безумовно, є, що відповісти, але це не тема даної дискусії.

      Delete
    2. Тобто, окремі інтереси кацапів, що полягали у культурній експансії, ви чомусь ставите вище, за політичні интереси правлячої на той час ідеології, що полягали у повному перекроюванні суспільства і знищенні його цілих прошарків за соціальними ознаками (у тому числі і серед кацапів).

      Delete
    3. Будь які класові моменти у тому голоді вторинні. На території РРФСР у той час теж масово йшла колективізація, однак подібного голоду не було у тих регіонах, де так звані "руССкие" були у абсолютній більшості. "Дивним" чином голод торкнувся саме тих регіонів, де домінували українці або становили значну етнічну групу. Українська Кубань у РРФСР тому яскравий приклад. Треба бути дуже упередженим, щоб вірити у таку вибірковість голоду. Найкраще ту ситуацію характеризують цифри у моїй таблиці. У Білоруській РСР та РРФСР колективізація й класова боротьба проходила паралельно з аналогічними процесами в УРСР, однак тільки у нас між 1926 й 1939 рр. спостерігається демографічний провал. Цифри явно показують, що справа не у колективізації та класовій боротьбі, а у цілеспрямованому знищенні української нації.

      Delete
    4. Отже, життя не забарилось підтвердити вашу рацію. Сумнівів нема, війна ведеться не Росії с Заходом за Україну, як це нам пропонують усвідомлювати. Це не війна Путіна і не війна Кремля. Війна ведеться саме Росією саме з Україною, а це найгірше, бо означає, що повномасштабне збройне протистояння лише питання часу. Ніякі економічні інтереси тут не рушійні, мета це повне моральне і фізичне знищення України. Я вважаю ви помиляєтесь, річ не у загарбанні життєвого простору для ісування і не у ресурсах, що містят території. Це щось схоже на бажання смерті своїм батькам, якась глибока етнічна патологія россіян. І мабуть це не виліковне.

      Delete