Sunday, October 16, 2011

Praslin Island, Seychelles

Щоб потрапити на черговий острів, ми вирушаємо у аеропорт на Mahe. У принципі можна було б й традиційно на катамарані по океану, але занадто великим було бажання політати на місцевих авіалініях між островами. Дуже багато туристів вважають за краще жити на одному острові, як правило, більшість з них залишається на найбільшому островi Сейшельських островів - Mahe. Як на мене, то це серйозна помилка, так як острова досить сильно відрізняються один від одного, незважаючи на свою географічну близькість. Ідеальним, звичайно, є варіант, пожити хоча б тиждень на кожному з чотирьох найбільших островів, але прийнятним є й такий варіант: пожити по тижню на Silhouette та Praslin, з яких зручно відвідувати Mahе та La Digue відповідно. Якщо ж ви таки налаштовані жити лише на одному острові, то оптимальним є Praslin, з якого можна відвідувати Mahе та La Digue, але у цьому випадку буде досить проблематично потрапити на Silhouettе, а острів вартий того, щоб його відвідати. Кожен сам для себе розставляє пріоритети. Отже, ми вже в аеропорту на Mahе і я спостерігаю, як вантажать багаж на рейс Mahе - Praslin:


Давно я не літав на літаках, де двері у кабіну пілотів відкриті:

^^^ хоча, звідки у раю можуть взятися терористи?
 Летіли ми всього 15-20 хвилин, але воно цього було варте. Знизу під нами була зовсім нереальна картина й кольори. Соррі, знімати через маленький ілюмінатор було вкрай незручно, але хочу вам показати один із знімків:

^^^  Це ми підлітаємо до острова Praslin. Зверніть увагу на колір води в океані та на її прозорість. З висоти пташиного польоту через скло ілюмінатора добре видно камені під водою! Ех, нам би таку прозору воду на нашому Чорному морі.

Ось ми вже у аеропорту острова Praslin:



На острові живе лише 6,5 тис. людей, але є свій цілком пристойний аеропорт із залом очікування, невеликою диспечерського вежею та іншою інфраструктурою.
 А це я зняв у аеропорту портрет місцевого президента:

^^^  Смішний у нього піджак, як для президента країни, але у раю свій протокол.

 Все, мені вже трохи набридло писати, тому просто завантажу фото Praslin:



А це знаменитий Anse Lazio:


Песики на Anse Lazio:




Ще пару фото з Praslin:


^^^ Де ще на нашій планеті можна знайти таке фантастичне поєднання кольорів води та каменю? Саме тому Сейшели по праву й вважаються унікальними островами.

No comments:

Post a Comment